Zares o izstopu, LDS o priložnosti

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Kresalova: Dobili smo priložnost za nov začetek, ki je ne smemo zapraviti. Biščak: Zares ne izključuje možnosti izstopa iz koalicije.
Oglej si celoten članek

"Dobili smo priložnost za nov začetek, ki je ne smemo zapraviti. Zato je ključno, da koalicija preneha z medsebojnim obračunavanjem in enotno ter hitro uresniči cilje, ki smo si jih zadali kot prioritete," je v izjavi za javnost po današnjem izvršnem odboru LDS pred jutrišnjim vrhom koalicije povedala Katarina Kresal

"Koalicijski partnerji se morajo vzdržati vsakega ravnanja, ki bi ustavljalo ali oteževalo sprejem ukrepov, ki smo jih postavili za prioritetne," je dejala in kot prioritetno izpostavila področje preganjanja gospodarskega kriminala. 

Izjav generalnega sekretarja Zaresa Bogdana Biščaka, ki je izjavil, da v stranki ne izključujejo možnosti, da bi v primeru, če ne bi mogli uresničiti svojega programa, izstopili iz koalicije, ni komentirala.

Jih je pa Karl Erjavec iz DeSUS-a, ki je za STA dejal, da jih sam razume "bolj kot način, kako bi Zares zamajal vlado in koalicijo". DeSUS v tem primeru na "izpraznjena ministrska mesta Zaresa" ne bi predlagal svojih kandidatov, temveč bi odločitev prepustili premierju, pravi Erjavec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.