Žarnić predloga še nima

Foto: Žurnal24
Ob obisku Pahorja na okoljskem ministrstvu zaveza za pripravo zakona o koncesijah na spodnji Savi v 30 dneh. Rok je pretekel, zakona ni. Kaj pa zaupanje v ministra?
Oglej si celoten članek

Po nedavnih poplavah je premier Borut Pahor izvedel nadzor na okoljskem ministrstvu, ki ga je pred tem označil za "ozko grlo, skozi katero gre veliko manj odločitev, kot bi želela druga ministrstva".

Ob obisku sta Pahor in Roko Žarnić določila štiri prioritetne zakone, od katerih naj bi bil osnutek zakona o koncesijah na spodnji Savi pripravljen v 30 dneh. Obisk je potekal 6. oktobra; od takrat je torej minilo že pet tednov, do danes pa osnutka še ni.

Z ministrstva smo dobili skop odgovor, da je predlog zakona „v fazi finalizacije“

Kot so zapisali, so na ministrstvu po obisku premierja Pahorja "nemudoma pristopili k pripravi sprememb zakona".

V javno obravnavo bo zakon poslan takoj, ko bodo "finalizirane vse potrebne strokovne preveritve (spremembe so obsežne in tako s finančnega, vsebinskega kot tudi pravnega vidika zahtevne)."

Na okoljsko ministrstvo smo poslali vprašanje, kaj je razlog za zamudo, odgovor še pričakujemo. Ob oktobrskem obisku Pahorja so se sicer pojavljala številna vprašanja glede njihove učinkovitosti; Pahor je na vprašanja, ali razmišlja tudi o kadrovskih premikih, odgovoril, da minister Žarnić še uživa njegovo podporo.

Žarnić danes na konferenci
Minister se sicer danes udeležuje mednarodne konference o trajnostnem upravljanju porečij Save in Donave ter obalnih območij Jadranskega morja, ki jo v Ljubljani organizira Mednarodni inštitut ECPD in v njegovem imenu direktor Janez Podobnik. Žarnić bo nastopil kot uvodni govornik.

Na konferenci bodo med drugim predstavili osem mednarodnih projektov, ki se dotikajo vprašanj celostnega upravljanja vod. "Ena izmed za nas zanimivih predstavitev bo sodelovanje Slovenije in Hrvaške na območju spodnje Save, torej predstavitev sodelovanja sosednjih držav zlasti na energetskem, poplavnem in pri drugih vprašanjih," nam je pred konferenco povedal Janez Podobnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.