Zasačen pri ropu, uspel pobegniti, a ne za dolgo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred dnevi je lastnica hiše zasačila moškega pri poskusu ropa. Moški je s kraja pobegnil, a ga je policiji uspelo izslediti.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je neznanec na območju Velike Bučne vasi v Novem mestu skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in vzel denar in več predmetov. Pri tem ga je zasačila lastnica in ga skušala s še dvema občanoma neuspešno ustaviti. Vseeno storilec policiji ni ostal neznan. Danes so 37-letniku odvzeli prostost, v petek ga bo zaslišal preiskovalni sodnik.

Novomeški policisti so bili o ropu na območju Velike Bučne vasi obveščeni pred dnevi. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je storilec skozi odklenjena vrata vstopil v hišo ter iz nje vzel denar in predmete v vrednosti okoli 3000 evrov.

Pri tem je nepridiprava zasačila lastnica hiše, ki mu je želela preprečiti beg, a jo je odrinil. Nato sta storilca skušala ujeti dva občana, a se je tudi njiju otresel, pri čemer je enega tudi udaril.

Vseeno tat policiji ni ostal neznan. Ugotovili so, da gre za 37-letnika. Danes so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali, v petek pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

37-letnika so sicer letos že kar 21-krat obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.