Zaščita v predorih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaščita bo pomagala pri nesrečah, samomori še možni.
Oglej si celoten članek

Na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) sta za gradnjo blažilnih trkov in varnostnih ograj v predorskih nišah prispeli dve ponudbi. Prvi ponudnik namestitev blažilnih trkov ponuja za 195 tisoč evrov, drugi za 163 tisočakov. Predvidoma bo odločitev komisije o izboru izvajalca znana jutri, ko jo bo obravnavala uprava Darsa, zaščito pa naj bi namestili do konca leta.

Druge oblike zaščite

Dars bo zaščito robov namestil v predorih Jasovnik, Trojane, Kastelec, Dekani, Karavanke in Šentvid. Zaščite bodo najbolj učinkovite ob naključnih trkih, ko voznik že zavira, manj pa, če ni pripet in pospešuje, ker želi storiti samomor. V nadaljevanju bodo na Darsu predvidoma vse odstavne niše opremili z LED-diodami in belimi črtami, ki voznika, ko zapelje nanje, zatresejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:21 8. Oktober 2012.

    REŠITEV:<br />http://shrani.si/f/C/ml/48HXHKru/dekani.jpg

  • 00:09 8. Oktober 2012.

    Novinarji, pomagajte privarčevati kak evro in javno posredujte DARSU ta predlog:<br />Najcenej in zelo učinkovito je, če bi na koncu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.