Zaščitnik za čebelarje

Foto: Žurnal24 Dež ni čebelarjev prav nič motil, da se ne bi veselili nove pridobitve. (Foto: Č
Čebelarska učna pot. Dodali so ji svetega Ambroža in sadni vrt.
Oglej si celoten članek

Žuniči. Na Belokranjski čebelarski učni poti se je v soboto kljub dežju ljubiteljev čebelarstva kar trlo, saj so v sklopu projekta Čebele kot nosilec biotske raznovrstnosti v uporabo predali s sadnim vrtom razširjeno učno pot. Vinko Guna, duhovnik iz Adlešičev, pa je na njej blagoslovil nov kip svetega Ambroža – zaščitnika čebelarjev.

Belokranjski čebelarji se bomo še naprej trudili, da bi v naše okolje pripeljali še kakšen evropski projekt, kot je bil projekt Čebele kot nosilec biotske raznovrstnosti, saj smo dokazali, da imamo za to voljo, sposobnost in tudi znanje,” je povedal Vladimir Avguštin, predsednik Čebelarske zveze Bele krajine.

Poleg ogleda učne poti so pripravili zabavni program, degustacijo čebeljih pridelkov in družabno srečanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.