Zasegli 375 kg bonbonov

Foto: Žurnal24 (Foto: Carinska uprava RS)
Cariniki celjske mobilne enote v sredo na štajerski avtocesti zasegli 375 kilogramov moldavskih bonbonov.
Oglej si celoten članek

Cariniki celjske mobilne enote so na štajerski avtocesti na počivališču Lopata v sredo ustavili kombinirano vozilo z moldavsko registracijo. Ob pregledu so v prtljažniku našli 131 škatel, v njih pa 375 kilogramov čokoladnih in trdih polnjenih bonbonov iz Moldavije.

Cariniki so blago zasegli, saj gre za komercialno blago, za katero ob vstopu v EU ni bila vložena carinska deklaracija in za katero veljajo omejitve in prepovedi. Zoper voznika so uvedli postopek o prekršku.

Istega dne so cariniki celjske mobilne enote odkrili še dva prekrška zaradi nenamenske uporabe goriva za ogrevanje in prekršek zaradi neustrezno izpolnjene dovolilnice v cestnem prometu, so še sporočili z Generalnega carinskega urada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.