Zasegli šest avtomatskih pušk in pištolo

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Državljan Bosne in Hercegovine je želel prek Slovenije nezakonito prepeljati šest avtomatskih pušk in pištolo. Orožje so skupaj z naboji 42-letniku zasegli, njega pa že predali varnostnim organom Hrvaške.
Oglej si celoten članek

Državljan Bosne in Hercegovine je 12. aprila na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje želel vstopiti v Slovenijo. Po opravljeni mejni kontroli je obstajal sum, da 42-letnik v vozilu prevaža prepovedano orožje. V skladu z določili so mu odvzeli prostost in pridobili odredbo za preiskavo vozila.

V preiskavi so policisti Postaje mejne policije Gruškovje in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor našli in zasegli šest avtomatskih pušk s pripadajočimi nabojniki in 178 naboji ter pištolo s pripadajočim nabojnikom in šestimi naboji.

Po zaključenem postopku so moškega predali varnostnim organom Hrvaške, so še sporočili z mariborske policijske uprave.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.