Zasegli vojaško opremo

Foto: Žurnal24
Cariniki na Obrežju so 17. marca avstrijskemu izvozniku zasegli nezakonito pošiljko vojaške opreme za motenje radiofrekvenčnih signalov.
Oglej si celoten članek

Cariniki so pri avstrijskem izvozniku odkrili vojaško opremo, za katero ni imel dovoljenja. Ob odkritju so za strokovno mnenje prosili ministrstvo za obrambo, kjer so jim potrdili, da lahko napravo uvrstijo na seznam vojaške opreme in orožja. Šlo je za digitalni programirani preprečevalec signala – "jammer", katerega namen je motenje vseh radiofrekvenčnih signalov v zelo širokem frekvenčnem spektru.

Glede na določila zakona o obrambi je za vojaško opremo pri tranzitu in izvozu potrebno dovoljenje, ki pa ga avstrijski izvoznik ni imel. Zato so podali obvestilo o sumu kaznivega dejanja nedovoljenega prometa z orožjem ter blago predali kriminalistom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.