Zaseženega falcona bodo prodali

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Ker Italijani še vedno niso prišli po zaseženi falcon na mariborskem letališču, so se na mariborskem sodišču odločili, ga bodo prodali.
Oglej si celoten članek

Italijanski organi bi že pred enim mesecem morali priti po zaseženega falcona na mariborsko letališče. Vendar jih do danes po letalo, ki je v sodnem varstvu, še ni bilo. Zato so se na mariborskem okrožnem sodišču odločili, da ga bodo prodali in si iz kupnine izplačali stroške, ki so nastali s hrambo in vzdrževanjem letala, piše Večer.

Enormni stroški

Stroški naj bi neuradno znašali že skoraj 50 tisoč evrov. In ravno zaradi astronomske vsote, ki jo mariborsko okrožno sodišče plačuje za hrambo in vzdrževanje letala – ta naj bi na dan znašala okoli 1.500 evrov – so se odločili za prodajo, poroča časnik.

O tem so obvestili tudi Italijane, ki naj bi dejali, da kupca že imajo. Ta naj bi kupil letalo, sodišče pa naj bi si povrnilo svoje stroške.

Naj vas spomnimo

Na mariborskem letališču je pristalo – in tudi obtičalo – prestižno poslovno letalo falcon 900 EX. Po Interpolovem nalogu ga je zasegla slovenska policija, ki ga že pet dni varuje dan in noč. Letalo naj bi bilo povezano s sumljivimi finančnimi posli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:42 24. April 2013.

    Jaka, samo nič ne piše, za koliko!<br />Ko naši dacarji zarubijo hišo, jo takoj prodajo, ker gre za pol cene, …

  • 09:20 24. April 2013.

    Da ga bodo prodali, a? Optimisti. Ko da že 10 let al pa še kakšnega več nimamo nekje že enega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.