Zaskrbljeni varnostniki

Foto: Žurnal24 Kostadinovo skrbi, da bo tudi druge delavce podjetja G7 Gorenjska doletela usoda
G7 Gorenjska. Nekateri zaposleni od 1. maja brez dela, plačila in pojasnil.
Oglej si celoten članek

Kranj. Več kot deset zaposlenih podjetja G7 Gorenjska je že od 1. maja brez dela. Delodajalec zamuja z izplačili, pravijo. Občutek imajo, da je na njih kratkomalo pozabil.

Z odločbo na zavod
“Ostali smo brez službe. Od 1. maja ni bilo več dela. Vzeli so nam orožje in pisarne. Presenečen in razočaran sem, da ni bilo nobenega uradnega obvestila,” je v petek v prostorih Konfederacije sindikatov 90 v Kranju pojasnjeval eden izmed prizadetih zaposlenih.

Čim prej pričakuje odločbo o prekinitvi dela. “Da se lahko vsaj prijavim na zavod za zaposlovanje,” pravi, zahteva pa tudi, naj mu podjetje izplača zaostale plače in odpravnino.

Zaupnico skrbi za preostale
“Vsi imajo še vedno pogodbe za nedoločen čas. Podjetje jim dolguje aprilsko plačo ter regres za lani in letos,” je dodala sindikalna zaupnica Konfederacije sindikatov 90 Jelica Kostadinova.

Sogovorniki v podjetju so nedosegljivi, pravi, s primerom je seznanila tudi inšpektorat za delo. Skrbi jo, da bo tudi druge delavce podjetja doletela enaka usoda.

Kostadinova nam je svetovala, naj se za pojasnila nasprotne strani obrnemo na Boruta Pušnika. V petek popoldne nam je v SMS-sporočilu napisal, da bo vrnil klic, vendar se to ni zgodilo, prav tako se ni odzval na naše klice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.