Zaskrbljenost zaradi stanja v gospodarstvu

Foto: Žurnal24 Britanski energetski analitik in nekdanji menedžer družbe British Petroleum Nick
Ekonomski svetovalec Bele hiše Edward Lazear je povedal, da je Busheva administracija zaskrbljena zaradi stanja v gospodarstvu in da v tekočem četrtletju pričakujejo nizko gospodarsko rast.
Oglej si celoten članek

"Očitno je, da smo zaskrbljeni. Menimo, da bo to naše najslabše četrtletje," je povedal Edward Lazear po tem, ko je vlada sporočila, da je ameriško gospodarstvo zmanjšalo največje število delavcev v zadnjih petih letih.

Lazear ni želel povedati, ali gospodarstvo drvi v recesijo, dodal pa je, da se bo poleti gospodarska rast zopet povečala.

"Zmanjšati smo morali svoja pričakovanja za to četrtletje. Realistično gledano je gospodarstvo v slabšem stanju, kot bi si sami želeli," je zaključil Lazear ter napovedal, da se bodo inflacijski pritiski v naslednjem letu zmanjšali.

Cene nafte okoli rekordnih vrednosti; brent drag kot še nikoli
Cene nafte na svetovnih trgih ostajajo na ravneh okoli svojih rekordnih vrednosti. Za 159-litrski sod severnomorske nafte vrste brent, ki bo dobavljena aprila, je bilo treba danes v Londonu prvič v zgodovini odšteti točno 103 dolarje, kar je največ doslej.

V nadaljevanju trgovanja se je cena nafte brent vnovič nekoliko znižala in trenutno kotira pri 102,69 dolarja za sod. To je še vedno osem centov več kot ob koncu trgovanja v četrtek.

Tudi cena Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) se je povzpela na novo rekordno vrednost. Po podatkih sekretariata Opeca z Dunaja je bilo treba za nafto članic kartela v četrtek v povprečju odšteti 98,46 dolarja, 2,51 dolarja več kot v sredo. Članice Opeca zagotavljajo približno 40 odstotkov svetovnih potreb po nafti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.