Zastoji bodo tudi letos!

Foto: Žurnal24 (Foto: Renata Škrjanc)
Da bi pred viaduktom Peračica, kjer se zaradi zoženja v en pas naberejo kolone vozil, promet pred poletno sezono stekel dvosmerno, ni več realno.
Oglej si celoten članek

"Hudo bi bilo, da bi tik pred koncem gradnje celotnega gorenjskega avtocestnega kraka ustavili stroje," je za STA povedal Marjan Koler z Darsa. Pojasnil je, da za zdaj potek del na delovišču avtoceste Peračica - Podtabor bistveno ne odstopa od terminskega plana. Dars pa si bo prizadeval, da bo izvajalec dokončal odsek v pogodbenem roku, ki se izteče konec letošnjega avgusta. Da bi lahko na tem delu avtoceste že pred glavno turistično sezono, ko se pred viaduktom Peračica zaradi zoženja v en pas naberejo kolone vozil, promet stekel dvosmerno, česar so se na Darsu nadejali, pa ni več realno.

Zastoj del
Dela so najprej spomladi začasno zastala zaradi težav z SCT, ki je bil glavni izvajalec. Posel je nato prevzelo Primorje, a so se stvari zapletle z odločbo okoljskega ministrstva o obnovitvi postopka za izdajo gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo viaduktov Peračica, Ljubno in Lešnica ter predora Ljubno. Postopek je bil obnovljen na podlagi odločitve upravnega sodišča, ki je ugodilo pritožbi lastnika zemljišča ob vznožju stebrov viadukta Peračica, Lada Eržena, in izdalo odločbo, po kateri bodo postopek za izdajo gradbenega dovoljenja obnovili tako, da bo tudi Eržen stranka v postopku. S to odločbo je ministrstvo zadržalo izvršitev gradbenega dovoljenja oziroma je le-tega zamrznilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.