Zatajil toliko, kot so drugi

Foto: Saša Despot Marko Kranjec Foto: Saša Despot Marko Kranjec Foto: Anže Petkovšek Mitja Gaspari Foto: Anže Petkovšek Mitja Gaspari
Pred komisijo, ki ugotavlja zlorabe v slovenskem bančnem sistemu, prve priče.
Oglej si celoten članek

"Odločitve se običajno najprej sprejemajo v posamezni banki," je nekdanji guverner Mitja Gaspari odgovoril na vprašanje, kdo je kriv za stanje v bankah.

Poleg njega je parlamentarna preiskovalna komisija za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu zaslišala tudi njegovega naslednika Marka Kranjca. Ta bi s sedanjimi izkušnjami in znanjem danes ukrepal strožje. Meni pa, da nadzor ni zatajil oziroma da je zatajil le toliko kot v vseh drugih državah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:14 10. December 2013.

    Na sejo so vabljeni nekdanja guvernerja Banke Slovenije Mitja Gaspari in Marko Kranjec ter Goran Klemenčič,<br />SEJO KOMISEJE VO0DI SSDSS …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.