Zato je višji otroški dodatek le za najbogatejše

Foto: Profimedia Dijaki
V tabeli otroških dodatkov je poseben stolpec za otroški dodatek, ki ga dobijo starši otroka, ki je v srednji šoli.
Oglej si celoten članek

A znesek otroškega dodatka za otroka do konca osnovne šole in znesek otroškega dodatka za otroka v srednji šoli, vendar najdlje do 18. leta sta v skoraj vseh dohodkovnih razredih enaka, različna sta le v sedmem in osmem dohodkovnem razredu.

Starši otrok, ki so v sedmem dohodkovnem razredu, za otroka v srednji šoli dobijo šest evrov več (za tretjega 11,55 evrov več), v osmem pa tri evre več, za tretjega otroka pa 4,78 evra več.

Otroški dodatek Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pojasnjujejo, da družine iz sedmega in osmega razreda presegajo cenzus za državno štipendijo, zato je za njih določen višji otroški dodatek.

Državna štipendija v šestem dohodkovnem razredu sicer znaša 35 evrov oziroma 70 evrov, če je otrok starejši od 18 let.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 22:03 18. Avgust 2019.

    Tudi glede tega ni kaj preveč komentirati. Je pa zelo žalostno in upam, da se bo kmalu kaj zatresla naša …

  • 12:32 18. Avgust 2019.

    V 7. dohodkovnem razredu sta starša, ki delata za povprečno plačo, ki zdaj znaša približno 1100 evrov neto, in enim …

  • 11:51 18. Avgust 2019.

    Za to se zahvalite tišlerju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.