Zaupanja na silo pač ne vzpostaviš

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Nepooblaščeni posegi v zasebnost postjajo stalnica tudi v podjetjih.
Oglej si celoten članek

Prijateljica, trgovska potnica, je skupaj s še nekaterimi sodelavci ugotovila, da jim delodajalec prisluškuje. Delala je v manjšem družinskem podjetju, kjer so bili tudi sicer odnosi zelo napeti. Prisluškovalne naprave naj bi imeli zaposleni nameščene v službenih vozilih. Ob misli, da je njen šef poslušal vse pogovore, ki jih je imela med pogostimi vožnjami s svojim možem, da pozna podrobnosti o njenih otrocih in druge intimne stvari, ki jih kot zaposleni ne deliš z delodajalcem, je bila vsa iz sebe. Prvi njen odziv je bil, da bo vložila kazensko ovadbo. Ko pa je malo pretehtala posledice, o tem ni bila več tako prepričana. Delodajalec bi – če bi ji na sodišču sploh uspelo dokazati njegovo krivdo – dobil kvečjemu kakšno leto pogojne zaporne kazni, ob tem pa bi si nakopala močnega sovražnika.

Zaupanje. Nepooblaščeni poseg nekoga v zasebnost nekoga drugega se je včasih zdel kot nekaj, kar se dogaja v krogih obveščevalnih služb ali kriminalnih združb, ne pa običajnih ljudi. Očitno pa je treba računati s spremenjenimi okoliščinami – ali pa imeti zaupanje. In če se vrnem k zgoraj omenjeni prijateljici. Zamenjala je službo in dela za neko multinacionalko. Nov šef jo je nedavno seznanil, da bodo v službena vozila namestili GPS-sledilne naprave. Kot mi je povedala, se med službenim časom ne ustavlja več po osebnih opravkih, a zato včasih "podaljša" službeni sestanek in se – peš – odpravi do bližnje trgovine ali na kavo. Zaupanja pač ne vzpostaviš na silo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:10 28. November 2013.

    prihaja to kar je država sama iskala...nezaupanje,beda ,korupcija..

  • 08:10 28. November 2013.

    prihaja to kar je država sama iskala...nezaupanje,beda ,korupcija..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.