Zavarovalnica Triglav strateška, kmalu tudi Telekom?

Foto: Saša Despot/Žurnal24
Foto: Saša Despot/Žurnal24
Zavarovalnica Triglav bo uvrščena med strateške naložbe, so sklenili na današnjem vrhu koalicije.
Oglej si celoten članek

Predsednik DeSUSa, ki je ves čas nasprotoval prodaji Zavarovalnice Trigalav, Karl Erjavec je v izjavi za medije poudaril, da bi bilo škoda to podjetje, prodajati, saj ves čas posluje z dobičkom. "Mislim, da je prav, da ta del srebrnine ohranimo," je povedal prvak DeSUS.

PREBERITE ŠE:

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je dodal, da je pomembno tudi dopolnilo, po katerem bi se po enem letu opravila revizija strategije. Na ta način bi se po njegovih besedah po enem letu vanjo lahko vključilo tudi še kakšno podjetje, ki do takrat ne bo prodano. Na vprašanje, ali na ta način odpirajo vrata za podobno odločitev za Telekom Slovenije, je Han odgovoril pritrdilno.

O Telekomu danes ni bilo govora

O Telekomu, katerega prodaja je močno pod vprašajnem, po besedah Erjavca danes ni bilo govora. Je pa že pred posvetom ocenil, da je prodajnega postopka konec, saj dvomi, da bi kupec pristal na svojo prvotno ponudbo z 20. maja. Sam je zadovoljen, da do te prodaje ni prišlo, tudi zato, ker po njegovih besedah ni šlo za strateškega ponudnika, pač pa je ta ravnal špekulativno.

"Če ne bo prišlo do prodaje, bi bilo prav, da se Telekom uvrsti v strategijo upravljanja z državnim premoženjem," je še poudaril Erjavec. Na vprašanje, kako bi bil tam opredeljen, pa je odvrnil, da si ne bi želel, da bi se zgodba s poskusom prodaje še enkrat ponovila. V tem primeru bi bilo bolje, da bi bil tudi Telekom strateški, je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • mph
    17:29 17. Junij 2015.

    Zakaj pa je država slab lastnik? No, resnica je seveda daleč od tega, pa vendar me zanima, če morda veš, …

  • 13:51 17. Junij 2015.

    žalostno, da o prihodnosti mladih pri nas odloća upokojenska stranka !

  • 09:42 17. Junij 2015.

    Kdo pravi, da je treba prodati tujcem? Kupi lahko vsak, predvsem pa bi pričakoval, da bi zagovorniki državne srebrnine odvezali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.