Zavrnjeni Srb imel bujno domišljijo

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
V zgodbi o nacionalističnem policistu - "cariniku" iz Obrežja je očitno polno lukenj. Srbski državljan je močno prikrojil zgodbo, posedmeril število domnevno zavrnjenih in sploh preskočil en teden.
Oglej si celoten članek

V četrtek smo poročali o zapletu, ki se je zgodil na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje. Po poročanju srbskih medijev naj bi tam slovenski "carinik" 19. marca zavrnil vstop v Slovenijo skupini 14 srbskih državljanov in to zgolj zato, ker naj bi bili doma iz Beograda. 

Eden od potnikov Slobodan Blagojević je za Novosti "podrobno" predstavil zgodbo in še navedel, da se je moralo vseh 14 srbskih državljanov vrniti na Hrvaško, od tam pa z dvema najetima kombijema nazaj v Srbijo, pri čemer so jim nastali stroški v višini 2.000 evrov.

Na Policijski upravi Novo mesto so že včeraj po prvih preverjanjih ugotavljali, da je zgodba komaj verjetna, saj omenjenega dne omenjeni policist (in ne carinik, saj slednjih na mejnih prehodih ni že od vstopa Hrvaške v EU) v nočnem času ni bil v službi na potniškem terminalu. 

Danes so na podlagi dodatnih razpoložljivih informacijah ugotovili, da je "večina navedb v prispevku [srbskih medijev] napačnih, javnost pa na ta način ni bila seznanjena z objektivnimi informacijami."

Na podlagi evidenc, prek razgovorov z zaposlenimi na mejnem prehodu in tudi ob pregledu posnetkov varnostnih kamer, "lahko zatrdimo, da policisti na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet v noči na 19. marec niso zavrnili vstopa v schengensko območje štirinajstim državljanom Srbije. Državljan Srbije, ki ga izpostavljajo v prispevku, je z avtobusom na vstop v Slovenijo pripotoval v noči na 23. marec. Policisti so opravili mejno kontrolo na podlagi določil Schengenskega zakonika in med vsemi potniki na avtobusu zavrnili vstop v državo dvema državljanoma Srbije. Zaradi spoštovanja določil Zakona o varstvu osebnih podatkov konkretnih razlogov zavrnitve javnosti ne moremo pojasnjevati, nedvomno pa so bili le ti zakoniti."

Poleg tudi hrvaški policisti

Kot še dodajajo na PU Novo mesto, je bila kontrola na tem avtobusu izvedena običajno za tako kategorijo vozil in potnikov, opravljala pa se je tako imenovana skupna mejna kontrola, v kateri sta poleg dveh slovenskih policistov sodelovala tudi dva hrvaška policista.

"Ne držijo torej navedbe o zavrnitvi štirinajstih državljanov Srbije in navedbe o datumu zavrnitve državljana Srbije, na podlagi natančnih preveritev nismo mogli potrditi niti vseh ostalih navedb (snemanje s telefonom, izbris posnetka, neprimerna komunikacija)."

Če oseba meni, da so mu bile s policistovim dejanjem kršene njegove pravice ali svoboščine, se lahko v 30 dneh pritoži na Ministrstvo za notranje zadeve ali katerokoli drugo enoto policije, so Srba z očitno bujno domišljijo še podučili naši policisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:39 27. Marec 2015.

    Ti si pa res baraba, opravičil se bom, takrat, ko se bosta opravičil a Tanko in Logar

  • 19:46 27. Marec 2015.

    Čakam komentar vsevednega "drageca".....mogoče opravičilo Slovencem, saj je edini verjel, da SMO Slovenci take barabe ;-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.