Žbogar odhaja na Kosovo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zunanji minister v odhodu Samuel Žbogar naj bi bil po informacijah z ministrstva, na katere se sklicuje STA, izbran za posebnega predstavnika EU na Kosovu, ki bo tudi vodja tamkajšnjega urada EU.
Oglej si celoten članek

Z zunanjega ministrstva so še sporočili, da bodo več sporočili v sredo v Bruslju.

Postopek formalno še ni končan, je pa v sklepni fazi, so sporočili iz pisarne visoke zunanjepolitične predstavnice EU Catherine Ashton. Poleg tega pri imenovanju evropskega posebnega predstavnika sodeluje tudi Svet EU. Imenovanje Žbogarja naj bi objavili še ta teden.

Minister Samuel Žbogar, ki opravlja tekoče posle, je ob potrditvi, da kandidira za omenjeni položaj, konec novembra dejal, da lahko s svojimi diplomatskimi in političnimi izkušnjami pomembno prispeva k delovanju EU na Kosovu.

Z njegovim imenovanjem bo Slovenija dobila prvi visoki položaj v evropski diplomatski službi pod vodstvom Catherine Ashton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.