Zboleli trije otroci, nobeden ni bil cepljen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za ošpicami so zboleli tudi trije otroci, eden izmed njih se je okužil na pasji razstavi, druga dva sta se okužila od obolelih, ki so bili na razstavi. Vsi trije otroci niso bili cepljeni.
Oglej si celoten članek

Štiriletnik se je ošpic nalezel na pasji razstavi v Šempetru v začetku novembra in je zbolel okoli 15. novembra, pri drugih dveh obolelih otrocih: triletniku in 11-letniku pa gre za sekundarni okužbi, torej sta se okužila od tistih, ki so virus dobili na razstavi psov.

Noben od obolelih otrok ni bil cepljen proti ošpicam, so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Skupaj je za ošpicami doslej zbolelo 31 ljudi, 22 se jih je okužilo na pasji razstavi, devet jih je zbolelo kasneje in so se okužili od tistih, ki so bili na razstavi. Nihče, niti otroci, niso potrebovali bolnišničnega zdravljenja.

Med prvo skupino obolelih gre, razen štiriletnika, za odrasle, med njimi jih je o cepljenju z dvema odmerkoma poročalo sedem, štirje so bili cepljeni z enim odmerkom, deset jih O cepilnem statusu ni poročalo. Gre za odrasle stare med 31 in 51 let, torej generacijo, ki je bila po navedbah NIJZ slabo precepljena.

V skupini sekundarno obolelih je sedem odraslih, starih med 34 in 51 let, le en je bil cepljen z dvema odmerkoma.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 13:02 12. December 2014.

    Kako naivno razmišljanje, da cepljeni varujejo necepljene. Pri tem človek ostane brez besed...

  • mph
    21:24 8. December 2014.

    Ne samo to, ošpice so relativno nenevarne, fanatični starši pa ne cepijo proti bistveno bolj nevarnim boleznim. Sicer je farmacija …

  • 19:15 8. December 2014.

    Ojoj, Skippy. Koliko pa ti plačuješ? Se ti zdi, da je škatlica antibiotikov toliko dražja od cepiva, ali kaj? Sprijazni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.