ZDA v lov na spletne pirate

Foto: Žurnal24 Novi zakon predvideva posebnega nadzornika, ki bo predloge o tem, kako najbolje
Ameriški predsednik George Bush je v ponedeljek podpisal zakon, ki bo poostril kazni za piratiziranje glasbe in fimov.
Oglej si celoten članek

Bushev podpis zakona je naletel tudi na mnoge kritike. Zakon naj bi namreč na račun uporabnikov avtorskega gradiva povečeval dobičke velikih korporacij.

Naslednja je Evropa

"Neposrednih posledic za slovenske uporabnike zakon ne bo imel," je povedal Jaka Repanšek, strokovnjak za avtorsko pravo. "Zaradi zaostrovanja zakonodaje v ZDA se količina piratskih vsebin na internetu verjetno ne bo zmanjšala," meni Repanšek. Opozarja, da prenašanje piratskih vsebin s spleta v Sloveniji ureja zakon, ki velja že od leta 1995. ˝Kaznovanja fizičnih oseb pri nas praktično ne poznamo, v ZDA pa je slika drugačna," pravi Repanšek. Zasačeni uporabniki so tam že dobili tudi zelo visoke kazni. Prakse v zvezi s spletom se z nekajletnim zamikom pokažejo v Evropi, zato lahko strožjo zakonodajo počasi pričakujemo tudi pri nas, končuje Repanšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.