Zdravju nevarne

Foto: Žurnal24 (Foto: žurnalov bralec)
“Bleščice”. Škodljive za sluznico in dihala. Zavod za zdravstveno varstvo odsvetuje dejavnosti na prostem.
Oglej si celoten članek

 

“Ljudje, ki živijo v središču Kopra, zlasti ob pristanišču ter na Markovcu in v Žusterni, naj se do prvega dežja raje zadržujejo doma. To velja zlasti za tiste z obolenji dihal, prav tako pa odsvetujem tek in druge vrste športa ter intenzivno delo na prostem,” opozarja Milan Krek, direktor koprskega zavoda za zdravstveno varstvo.

Dodaja, da so iz pridobljene specifikacije bleščečega prahu, ki ga je burja odnesla tudi na območja zunaj pristanišča, ugotovili, da gre za železov oksid, ki draži sluznico, oči in dihala.

Kot smo pisali včeraj, so iz Luke Koper sicer sporočili, da “bleščice” (mešanica železovih oksidov) zdravju niso nevarne. Tovor iz Maroka so pretovarjali konec tedna, namenjen je v Avstrijo, uporablja pa se v barvni in keramični industriji.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.