"Zdravnik me je kaznoval v imenu vseh Slovencev"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Šaljiv zapis ameriškega veleposlanika z resnim sporočilom na FB.
Oglej si celoten članek

“Such a pain in the ass!” S temi besedami (prevedli bi jih lahko kot "biti komu trn v peti" oziroma "iti komu na živce") začenja ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli eno izmed novejših objav na svojem profilu Facebooka. V šaljivem tonu nadaljuje, da domneva, da veliko Slovencev uporablja ta frazem ali podobne, ko govori o njem, in dodaja, da ga je "slovenski zdravnik včeraj kaznoval v imenu vseh Slovencev, ki jih je kdaj razburil".

V nadaljevanju razlaga, da ima njegova objava sicer zelo resno sporočilo. Pred natanko 20 leti je za rakom debelega črevesa umrla njegova mama. "Resnično ni bilo razloga, da bi umrla; zdravniki pravijo, da bi lahko živela še najmanj eno desetletje, če ji ne bi bilo preveč nerodno, da bi jo pregledali," je zapisal.

Mussomeli opozarja, da je zlasti za starejše neprijetno, ko jih zdravniki pregledujejo, zato raje ignorirajo težave, česar ne bi smeli. Upa, da bo s svojim zapisom spodbudil koga, ki potrebuje pregled, da ga opravi čim prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:48 26. April 2014.

    ...ta je pa res zrel za psihiatra...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.