Zdravnike še naprej nadzira zbornica

Foto: Žurnal24 Minister za zdravje je predstavil vsebino zakona. (Foto: Anže Petkovšek)
Nadzor nad delom zdravnikov bo še naprej izvajala zdravniška zbornica, je povedal minister za zdravje Miklavčič.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Borut Miklavčič je predstavil zadnjo verzijo zakona o zdravstveni dejavnosti. Zakon je nared, da ga pošljejo v medresorsko usklajevanje.

V zakonu bo članstvo v Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS) prostovoljno. Nadzor nad delom bo še naprej izvajala ZZS. Novost pa je ta, da ima ministrstvo v primeru, da nadzor zataji, vsa pooblastila, da izvede nadzor.

Miklavčič je prosil vse resorje, da zakonu v medresorskem usklajevanju dajo prednost. Da ostane zdravniški zbornici nadzor, se je odločil, ker strokovni nadzor nad delom zdravnikov lahko opravljajo samo zdravniki. V vsej Evropi je tako, da je nadzor na zdravniški zbornici.

Zaradi ekscesnih primerov zakona ne bi spreminjal, je povedal Miklavčič, ki je imel v mislih vodenje postopkov v ZZS zaradi pokojnega Bora Nekrepa.

Po prvih ocenah so v letu 2009 vse bolnišnice, razen Kliničnega centra Ljubljana, poslovanje zaključile pozitivno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.