Zdravniki hranili možgane mrtvih otrok

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanska policija je v eni od bolnišnic v Southamptonu odkrila, da so v formalinu shranjevali možgane umrlih otrok, ne da bi za dovoljenje prosili starše. Nekateri so tako po več kot desetih letih znova pokopali svoje otroke.
Oglej si celoten članek

Šestmesečni fantek Regan je umrl pred 13 leti v eni od bolnišnic v Southamptonu. Njegova mati Julie Middleton je dovolila odvzem nekaterih organov za analizo, nihče pa ji ni omenjal možganov. Prav tako sta še dve Britanki izvedeli, da so njunim otrokom brez dovoljenja odvzeli celotne možgane, ne le vzorca.

Melanie Ware, ki je otroka pokopala pred 14 leti, se je odločila, da ga bo pokopala še enkrat. "Možgani niso vzorec, to je najpomembnejši organ. Znova smo imeli pogreb in bilo je težko. Od zdaj ne bom zaupala nobenemu medicinskemu osebju več," je za britanske medije povedala Melanie.

Tudi Lisa Burton je pred 15 leti mislila, da bo patolog njeni hčerki Zoe, ki je umrla zaradi epilepsije, vzel le vzorec možganov. "Njene možgane smo dali zdaj upepeliti dan pred Zoejinim 18. rojstnim dnevom," pravi.

Iz bolnišnice so sporočili le, da je njihova krivda minimalna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.