Zdravniki: Odprite mejo med Avstrijo in Slovenijo

Foto: Dejan Mijović Zdravniki Foto: Anže Petkovšek mejni prehod Rateče
Zdravniška zbornica je Avstrijo pozvala, naj odpre mejo s Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Zdravniška zbornica Slovenije Avstrijo poziva, naj odpre mejo s Slovenijo. Kot je znano, je Avstrija napovedala odprtje meja z vsemi sosedami razen s Slovenijo in Italijo. Če je neodprtje meje z Italijo zaradi razširjenosti covida-19 še nekako razumljivo, pa neodprtje meje s Slovenijo, kjer je stanje odlično, precej nerazumljivo. 

Zdravniška zbornica Slovenije je na Ministrstvo za zunanje zadeve prejšnji teden naslovila prošnjo za posredovanje dopisa

"Ob upoštevanju epidemiološke situacije v Republiki Sloveniji in dejstvu, da je tveganje glede epidemije COVID-19 v njej manjše kot v številnih drugih državah, s katerimi je Republika Avstrija že odprla mejo, vas naprošamo, da storite vse, kar je v vaši moči, da bi se meja ponovno odprla. S tem bi se omogočilo tudi ponovno vzpostavitev vezi, ki obstajajo med državljani obeh držav, in ohranilo ali celo nadgradilo dobre odnose med njima," so zapisali v dopisu, ki so ga poslali tudi na avstrijsko zdravniško zbornico. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:44 2. Junij 2020.

    pa fuja pataka domobranska vlada da sene mora zmeniti z austrisko mejo da jo odprejo

  • 12:35 2. Junij 2020.

    Kaj, sedaj se še zdr.zbornica vtika v politiko? Dajmo te bele ovratnike malo prizemljit, kaj nimajo drugega dela, kot podpihovat …

  • 10:40 2. Junij 2020.

    Pa ljudje kam smo prišli... Lepo vas prosimo, da odprete mejo. Pa saj to ni res. Slovenci, vaši večni podložniki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.