Zdravnikom zdaj 500 evrov manj

Foto: Žurnal24 Novi zakon naj bi začel veljati že 1. januarja 2011. (Foto: Nik Rovan)
Kuštrin. "Ministrici Pavlinič Krebsovi, članici Zaresa, ki zagovarja laži, si ne bomo pustili brati levitov."
Oglej si celoten članek

 “Če danes zdravnik ob dežurstvu v soboto in nedeljo prejme dva tisoč evrov bruto, bi po odpravi plačnih nesorazmerij prejel 1.500 evrov bruto,” je na včerajšnji tiskovni konferenci povedala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Prav to namreč prinaša včeraj na vladi sprejeta novela zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki pa s sindikati ni bila v celoti usklajena. Država naj bi z novelo privarčevala štiri milijone evrov na leto.

Naša naloga je zagotoviti, da dežurstva so, in to plačilo je po oceni vlade korektno.
Irma Pavlinič Krebs, ministrica za javno upravo

 

Neusklajena sta ostala člena o znižanju položajnega dodatka in dodatkov med dežurstvom. Zadnje je trn v peti predvsem sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides). “Ministrici, članici stranke Zares, ki zagovarja laži, si ne bomo pustili brati levitov. Ko se govori o teh 1.500 evrih bruto, je treba poudariti, da zdravniki, ki zagotavljajo nujno medicinsko pomoč čez vikend, delajo 48 ur,” se je na vztrajanje vlade odzval predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Kljub vsemu je po njegovem za zdaj še prezgodaj govoriti o zdravniški stavki.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.