Zdravniška služba je še v letu 1985

Foto: Žurnal24 11. februarja, ko bo skupščina ZZZS, bo jasno, za katere varčevalne ukrepe v zdr
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je leto 2008 zaključil z 6,9 milijona evrov skupnega presežka. Vendar je to kar za 5,3 milijona evrov manj od načrtovanega.
Oglej si celoten članek

Decembra se je v zdravstveno blagajno z naslova prispevkov nateklo devet milijonov evrov manj. Letos pa bi blagajna zaradi odpuščanj v gospodarstvu lahko imela kar za 80 milijonov evrov manj prihodkov od načrtovanega. Dodaten finančni pritisk so plače v zdravstvu, zaradi katerih bo do leta 2010 potrebnih 300 milijonov in ne 126 milijonov evrov, je danes povedal Samo Fakin, direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

30 ukrepov

Ker je skupščina ZZZS decembra zahtevala, da blagajna letos ne sme imeti izgube, so na zavodu pripravili 30 varčevalnih ukrepov. Med njimi je dvig trošarin na cigarete in alkohol, kar bi v blagajno prineslo 100 milijonov evrov več. Dodatnih 236 milijonov prihodkov bi se na ZZZS zbralo, če bi bila zavarovalna osnova za espeje in kmete določena ustrezneje ter bi se prispevki pobirali tudi od avtorskih pogodb, o čemer smo že poročali. Fakin pa napoveduje še veliko ukrepov za racionalizacijo zdravniške službe, saj je ta "pri nas še v letu 1985, kazalo pa bi jo postaviti v leto 2010".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.