Zdravstveno stanje učenca resno

Foto: Žurnal24 Športni dan na OŠ Jurija Dalmatina se je končal tragično. (Foto: Nada Černič Cve
Učenec, ki ga je na športnem dnevu v glavo zadela trikilogramska krogla za suvanje, je še vedno na zdravljenju v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru.
Oglej si celoten članek

"Zdravstveno stanje krškega učenca, ki ga je na športnem dnevu v glavo zadela krogla za met v daljino, je resno, a stabilno," je povedal Robert Perc s krške policijske uprave.

Nesreča se je zgodila na športnem dnevu, kjer so učenci osmih in devetih razredov tekmovali v različnih dejavnostih, med drugim v suvanju krogle.

Niso ga operirali
Antonija Smodič, ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Jurija Dalmatina Krško, kjer se je zgodila nesreča, je dodala, da je fanta v kliničnem centru v Ljubljani, kjer je ostal na zdravljenju, pričakala operacijska ekipa, a ga niso operirali, gre pa za težjo poškodbo. Zaradi varovanja podatkov o podrobnostih ni želela govoriti, povedala pa je, da so na šoli v stalnih stikih z dečkovimi starši in skupaj upajo na čimprejšnje okrevanje. Tudi fant, ki je nehote zadel sošolca, je močno prizadet.

Splet nesrečnih okoliščin
V četrtek je v sklopu športnega dne potekal atletski peteroboj za učence osmih in devetih razredov,” je pojasnila ravnateljica. Učenci so se pomikali po postajah, kjer so se odvijale posamezne dejavnosti, ena od njih je bila tudi suvanje krogle. Okrog 10. ure, ko so se učenci in učitelji vračali z malice, da bi nadaljevali atletske discipline, so se nekateri učenci poskušali pred uradnim začetkom preizkusiti v suvanju krogle, a jih je učiteljica napotila stran. “Ko se je obrnila, je eden od učencev pograbil kroglo in jo zalučal, v tistem trenutku pa je drugi učenec očitno ravno hotel pobrati drugo kroglo in ga je, sklonjenega k tlom, sošolčeva žoga zadela naravnost v glavo,” je pretresena opisala ravnateljica.

Ugotavljanje odgovornosti
Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in se pogovorili s pričami, vendar primer še ni končan,” je povedal Perc. Ko bo, bodo ugotavljali tudi morebitno odgovornost in raziskali, ali je bilo vse storjeno tako, da se nesreča ne bi zgodila. “Za zdaj kaže, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin,” je sklenil Perc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.