Zdrsnil in izgubil zavest

Foto: Žurnal24 (Foto: Andraž Sodja)
Nesreča. Planinec zdrsnil zaradi neprimerne opreme.
Oglej si celoten članek

“Zaradi neprimerne opreme je planincu ob sestopu z Velikega vrha Košute pri tako imenovanih otroških čereh zdrsnilo. Ko je drsel okoli 200 metrov v globino, si je poškodoval ramo in obraz, za nekaj časa pa je tudi izgubil zavest,” je po včerajšnji gorski nesreči v Karavankah povedal Slavko Rožič, načelnik postaje gorske reševalne službe (GRS) v Tržiču.

Poškodovanega 64-letnika iz okolice Kranja je oskrbel zdravnik letalec, nato so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v jeseniško bolnišnico. Rožič je ob nesreči opozoril na ustrezno zimsko opremo v gorah, zlasti kakovostne dereze. “Z derezami ne mislim na preproste verižice na čevljih,” je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.