Zdrsnil s poti

Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Moškega so našli mrtvega nekaj deset metrov pod potjo.
Oglej si celoten članek

"Pod Srednjo Ponco nad Tamarjem je danes umrl planinec iz Ljubljane‎, ki se je po zahtevni gorski poti dopoldan vzpenjal na gorski vrh, vmes pa je zelo verjetno zadrsnil ali padel s poti," nam je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Moškega so po njegovih besedah popoldan našli mrtvega nekaj deset metrov pod potjo, ki je delno prekrita s pomrznjenim snegom in zato zelo nevarna. "Okoliščine kažejo na gorsko nesrečo, o kateri policisti še zbirajo obvestila," dodaja.

Zdrs tudi pred enim tednom

V podobnih okoliščinah so smrtno nesrečo prejšnji vikend policisti obravnavali tudi v škofjeloških hribih, okoliščine nesreče so tudi v tem primeru kazale na zdrs osebe. Ta je eden od najpogostejših vzrokov za nesreče v gorah. "Velika nevarnost zdrsov je predvsem na zasneženih delih, kjer je sneg lahko tudi pomrznjen," opozarja Kos.
 
Zato policisti pozivajo k‎ veliki previdnosti in opozarjajo na težavne ter nevarne razmere v gorah. 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:08 11. December 2016.

    Kaj ko bi dodali članku še starost ponesrečenega , al vam je nerodno zapisati , da je imel 70 let …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.