Združena Mobitel in Telekom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V štirih letih za 150 milijonov evrov neposrednih finančnih učinkov
Oglej si celoten članek

Z današnjim dnem si je Telekom Slovenije, sicer v večinski državni lasti, pripojil hčerinski mobilni operater Mobitel. Razlogi so pritiski konkurence in regulatorjev, spreminjanje tehnologije in upad prihodkov z naslova fiksne telefonije.

Pričakovanja v višini 150 milijonov evrov

Z združitvijo v Telekomu pričakujejo predvsem optimizacijo stroškov in stabilizacijo prihodkov oziroma celo povečanje slednjih z usmeritvijo na nova področja, kot so storitve v oblaku in digitalno oglaševanje. Pričakujejo okoli 150 milijonov evrov neposrednih finančnih učinkov združitve v prihodnjih štirih letih.

Skupen račun za vse storitve

Skupna družba se imenuje Telekom Slovenije s ponudbo tako mobilne kot fiksne telefonije na enem mestu, za katere predvidoma s 1. januarjem prihodnje leto načrtujejo uvedbo enotnega računa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.