Združenje novinarjev brani Reporter pred Janšo

Foto: Anže Petkovšek Janez Janša
Foto: Anže Petkovšek Janez Janša
Reporter Novi24TV očita tudi, da jim krade fotografije.
Oglej si celoten članek

Odbor Združenja novinarjev in publicistov pri tedniku Reporter zavrača politične pritiske predsednika SDS Janeza Janša in stranke SDS na tednik, so zapisali pri Reporterju. 

"V zadnjem obdobju Janša po spletnem družbenem omrežju objavlja neresnice, s katerimi skuša diskreditirati novinarje Reporterja," pišejo na spletni strani tednika. "Večkrat je celo že pozval naročnike, naj odpovejo naročnino na to revijo. Enako so tokrat po omrežju twitter storili tudi pri podmladku SDS."

"Moti jih intervju s Šarcem"

Dodajajo, da se lahko vsak politik ali stranka odzoveta na poročanje medija, če menita, da določene vsebine ne ustrezajo resnici ali njihovim nazorom. "To je legitimno," pišejo pri Reporterju. "Z vidika svobode tiska in novinarske neodvisnosti pa je povsem nesprejemljivo, če skušajo politiki in strankarske organizacije s svojimi javnimi pozivi kupcem poslovno škoditi posameznemu časniku."

Novinar Reporterja Igor Krišnar v komentarju piše, da Reporterju očitajo, da je opravil intervju s predsednikom vlade Marjanom Šarcem. "Navedbe, da naj bi z njim naredili intervju po klicu nekoga iz kabineta, so podle laži," je zapisal in se vprašal, ali je sporno, če nek medij v državi naredi intervju s predsednikom vlade.

Novi24TV poslali račun za fotografije

Dodaja, da so večkrat opravili intervju s prvakom SDS Janezom Janšo, nazadnje so ga povprašali pred lanskimi državnozbirskimi volitvami, vendar je njihovo prošnjo zavrnil. Intervjuje z Reporterejem naj bi prepovedal celo poslancem svoje stranke. 

Na koncu se Krišnar se obregne tudi ob prakso spletnega portala Nova24TV, ki ji med drugim očita krajo njihovih fotografij. "Tako so ob svojem umazanem tekstu objavili fotografijo Marjana Šarca, ki jo je posnel naš fotograf Primož Lavre," so zapisali. "Zaradi nedovoljene objave fotografije smo jim že poslali poziv za plačilo in opomin pred tožbo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 07:00 27. April 2019.

    Kdor je kdaj bral Reporter mu je jasno, da so ga sedaj prevzeli levičarji. Sunčičeva, ki je prej tolkla po …

  • 14:49 25. April 2019.

    Čudna je drzava, v Kater NE SMEŠ izražati lastnega mnenja mar ne?Strah nas mora biti živeti v njej.

  • 12:51 25. April 2019.

    Ja,če nisi pristaš Nove tv,Požar Reporta,pa delno tudi Reporterja,si za kaplarjevo stranko lažnivec,antidržavni element,skratka vse,samo človek in zaveden slovenec ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.