Združili moči

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Kamniški Svilanit, ljubljanska Velana in škofjeloška Odeja so združili moči in začeli na trgu nastopati v skupnih trgovinah z imenom Homely. Za takšen korak so se odločili zaradi zahtevnih kupcev.
Oglej si celoten članek

Kamniški Svilanit, ljubljanska Velana in škofjeloška Odeja so združili moči in začeli na trgu nastopati v skupnih trgovinah z imenom Homely. V začetku marca so odprli prva prodajno-razstavna salona v Mariboru in v Novem mestu.

Za sodelovanje so se odločili zaradi spreminjajočih se navad kupcev, saj se po besedah direktorice Svilanita Mojce Šubic navade kupcev spreminjajo, poleg tega v njihovih trgovinah povprašujejo tudi po ostalih produktih na področju hišnega tekstila, ki jih podjetje ne ponuja, bi pa vsebinsko sodile v njihove trgovine.

Novo ime Homely

Skupne trgovine so poimenovali Homely, ker menijo, "da se tudi ostale družbe ponašajo z dobro blagovno znamko ter seveda ustrezno kvaliteto", je za STA povedala Šubičeva in dodala, da ime predstavlja trgovine, ki kupcem ponujajo hišni tekstil kvalitetnih blagovnih znamk.

Število skupnih trgovin bo odvisno od možnosti najema lokalov na dobrih lokacijah, kar pa ne pomeni, da bodo zaprli Svilanitove trgovine. Za zaprtje trgovin se namreč odločajo glede na rezultat poslovanja in če je le-ta slab, potem trgovino zaprejo.

Ciljajo tudi na Poljsko
Prihodnji teden Svilanit odpira tudi drugo trgovino na Poljskem, do konca leta načrtujejo še eno večjo trgovino. Do leta 2014 naj bi maloprodajna mreža na Poljskem postala najmanj enakovredna tistim v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, je načrte podjetja zunaj Slovenije predstavila Šubičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.