Združitev Adria Airways in Croatia Airlines?

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Hrvaški prometni minister namignil na možnost, da bi se slovenski in hrvaški letalski prevoznik, Adria Airways in Croatia Airlines, utegnila povezati.
Oglej si celoten članek

"Gre za rešitev regionalnih letalskih prevoznikov," je dejal hrvaški minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Siniša Hajdaš Dončić, poroča današnje Delo.

Dončić meni, da bi se v skupni holding lahko povezali nekateri prevozniki z območja nekdanje skupne države Jugoslavije: Croatia Airlines (CA), Adria Airways (AA) in še črnogorski Montenegro Airlines. Srbski JAT pa v začetni fazi ne bi bil vključen v povezovanje.

Pri Adrii Airways so povezovanje demantirali. Kot svoj vir navaja Delo, pa pogovori v smeri združevanja že potekajo, vendar naj bi minilo vsaj še kakšno leto, preden se bodo stvari izoblikovale.


Poročali smo že, da so se direktorji štirih nacionalnih letalskih družb iz nekdanje Jugoslavije že dogovarjali za tesnejše sodelovanje, da bi premagali številne težave pri poslovanju.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:08 31. Maj 2012.

    nehajte že, no!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.