Že četrti teden pred borzo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zasedba. Še vedno ni jasno, kdaj jo bodo končali, ostajajo vsaj do volitev.
Oglej si celoten članek

Bojkot. Protestniki pred borzo želijo ob začetku četrtega tedna zasedbe svoje dejavnosti čim bolj širiti po drugih lokacijah mesta. Zato protestirajo na fakultetah, pred psihiatrično bolnišnico in bankami. Do 4. decembra bodo pozivali tudi k bojkotu volitev.

Treba je razkrinkati politične stranke, saj vse zagovarjajo politiko varčevanja,” pravi protestnica Danijela Tamše. Zato organizirajo delavnice, na katerih razpravljajo, zakaj volitve ne prinašajo rešitev in kakšne so lahko alternative. Tamšetova meni, da je eden od dosežkov prvih treh tednov zasedbe to, da “so ljudje začeli razmišljati, da je drugačen svet mogoč”.

Protestniki sicer zagotavljajo, da njihova odločenost “ne upada, zato se že govori, da bomo pred borzo dočakali novo leto”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.