Že za 12,6 milijona evrov odškodnin

Foto: Saša Despot slovenija 05.05.2010 parkirani kamioni na bencinskem servisu, tovornjaki, avtopr
Hrup. Zaradi tovornjakov na cesti od Maribora do Dolge vasi je državo tožilo več kot 2.300 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na podlagi pravnomočnih sodnih odločb, sklepov in poravnav o odškodninah za nepremoženjsko škodo zaradi povečanega tovornega prometa med Lendavo in Mariborom je država oškodovancem že izplačala več kot 12,6 milijona evrov, vse obravnave na sodiščih pa so po sedmih letih končane.

Več kot 2.300 tožnikov

Najbolj množična odškodninska pravda v Sloveniji – gre za več kot 2.300 tožnikov – se je začela julija 2006, ko so bili vloženi prvi odškodninski zahtevki in tožbe. Jeseni 2007 so bile prve sodbe na Okrajnem sodišču v Gornji Radgoni, spomladi 2008 prve sodbe Višjega sodišča v Mariboru, marca 2009 pa prve sodbe vrhovnega sodišča v Ljubljani.

Na direkciji za ceste, ki je tožena stranka, letos niso imeli dovolj sredstev za poplačilo vseh pravnomočnih sodnih odločb, zato so marca podali predlog za dodelitev sredstev iz tekoče proračunske rezerve, a vlada o predlogu ni odločila. STA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:15 10. Oktober 2013.

    Iztožiti vlado.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.