Želijo uradno vabilo

Foto: Žurnal24 Franc Žnidaršič, eden od treh nepovezanih poslancev (Foto: Saša Despot)
Nepovezani poslanci. Podpora vladi, če bodo povabljeni.
Oglej si celoten članek

Koalicija. "Formalno nismo bili povabljeni na razgovor s Pahorjem, čeprav je na razgovor povabil opozicijske vodje," je poudaril eden od treh nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič.

Dodal je, da to verjetno pomeni, da jih "ne potrebuje". Tako bodo, kot je dejal Žnidaršič, odločitve nepovezanih poslancev o vladnih predlogih v prihodnje odvisne od tega, ali bodo ob rekonstrukciji vlade povabljeni v koalicijo. Rekonstrukcijo podpirajo le, če v njej ne bo DeSUS-a. V koalicijo pa bi vstopili, ker želijo sodelovati pri pripravi predlogov, ne le pri njihovem sprejemanju. Premier Pahor je na očitke dejal, da se je z Žnidaršičem večkrat sestal. Ker ta hip vodi manjšinsko vlado, pa je, kot pravi, "vsak, ki prispeva svoj glas, da so odločitve sprejete, izjemnega pomena za stabilnost".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.