"Želim več krajev, kot je Šentjernej"

Foto: Žurnal24 Türk je obiskal tudi šentjernejsko šolo, kjer ga je navdušila razigranost otrok.
Podjetništvo. Za njegov razvoj so ključne tržne priložnosti in dolgoročne vizije, meni predsednik države.
Oglej si celoten članek

“Šentjernej spada med najbolj dinamične, izjemno zanimive in razvite kraje v Sloveniji,” je ob včerajšnjem obisku tamkajšnje občine izpostavil predsednik države Danilo Türk. Med drugim se je sestal s predstavniki podjetij v občini. “Ne samo tržne priložnosti, ki obstajajo, ampak tudi dolgoročne vizije, ki jih imajo podjetniki, zagotavljajo dobro perspektivo razvoja teh krajev in jaz si želim, da bi bilo v Sloveniji takih podjetnikov in krajev, ki spodbujajo podjetništvo, čim več,” je poudaril.

Predstavili pridobitve
Občina Šentjernej ima sicer status ene od najuspešnejših dolenjskih občin. “Lani nam je uspelo pridobiti izjemno veliko evropskih sredstev, kar odražajo velike investicije pri nas,” je povedal tamkajšnji župan Franc Hudoklin. Predsedniku države so pokazali največje pridobitve v občini, kot je Kulturni center Primoža Trubarja, in ga seznanili z nekaterimi projekti, med drugim z novim vodovodnim in kanalskim sistemom ter čistilno napravo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.