Zelo toplo, a ne rekordno

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Konec tedna bo sončen in zelo topel, pričakujemo lahko tudi do 26 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

"Ne zgodi se vsako leto, da je v drugi polovici oktobra tako toplo," nam je povedal meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. "To so zelo visoke temperature za ta letni čas, a o rekordih še ne moremo govoriti, saj se ti gibljejo okoli 28 oziroma 29 stopinj Celzija," dodaja.

Krivi južni vetrovi

Iznad severne Afrike prek Sredozemlja k nam prihaja zelo topel zrak. "To pa zato, ker je nad zahodno Evropo ciklonsko območje in nad tem območjem pihajo južni vetrovi, ki prinesejo ta zelo topel zrak," je pojasnil Gregorčič.

Najlepša petek in sobota

Lepo vreme nas čaka ves konec tedna, najbolj topla in sončna pa bosta petek in sobota. V začetku prihodnjega tedna sicer še ne bo dežja, ne bo pa več tako toplo. Ker bo veter oslabel, bo tudi več megle po nižinah, dodaja Gregorič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.