Zemljina naj bi končala v Dragonji

Foto: Žurnal24 Odvečno zemljino, ki nastaja pri rekonstrukciji tovorne postaje Koper, naj bi CM
CM Celje. Sum nezakonitega odlaganja odpadkov.
Oglej si celoten članek

“Naročnik že preverja, ali izvajalec dejansko ravna z odpadki v skladu s pogodbenimi določili,” so nam zagotovili na direkciji za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo ministrstva za promet, ki je investitor projekta Modernizacija obstoječe železniške proge Divača–Koper, v sklopu katerega podjetje Ceste mostovi (CM) Celje izvaja tudi rekonstrukcijo tovorne postaje Koper.

Po naših neuradnih informacijah naj bi zemljina, ki nastaja pri teh delih, namreč končala v Dragonji na območju Nature 2000. Gre torej za sum še enega v nizu primerov nezakonitega odlaganja zemeljskih izkopov (in gradbenih odpadkov) na Obali. Za odlaganje zemljine mora imeti izvajalec ustrezno okoljevarstveno dovoljenje, ki ga izdaja Agencija RS za okolje (Arso).

Toda dokumentacija, ki se na upravni enoti preverja pri izdaji gradbenega in uporabnega dovoljenja, je eno, dogajanje v naravi pa pogosto nekaj drugega in zato stvar inšpekcije, pravi Brigita Šarc z Arsa. Ocenjuje, da je na Obali velika težava pomanjkanje zemljišč za odlaganje, zato so primeri, ko se ravna kar po domače, čeprav se stanje izboljšuje.

Z inšpektorata za okolje odgovora o ukrepanju še nismo dobili, prav tako nam na vprašanje, kako ravnajo z odpadki, niso odgovorili iz CM Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.