Ženini sporni tisočaki

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Državni svet. Kangler kandidira, njegova žena pod lupo dacarjev.
Oglej si celoten članek

“Nismo se še odločili, koga bomo podprli. Zagotovo pa ne Franca Kanglerja. Če bo izvoljen kot državni svetnik, bi bil to posmeh javnosti, ki z nelagodjem spremlja dogajanje okoli njega v zadnjem času,” je za Žurnal24 pojasnil Anton Gačnik, vodja svetniške skupine SD v Mestni občini Maribor (MOM) in eden izmed elektorjev na današnjih volitvah predstavnikov lokalnih interesov v Državni svet (DS).

Za zmago 20 glasov

Nekateri namigujejo, da se je župan Kangler v boj podal, da bi pridobil imuniteto ob morebitni izvolitvi, vendar je to sam zanikal in pojasnil, da se ji bo ob morebitni izvolitvi odpovedal.

Poleg župana velja za favorita še Drago Žura, dosedanji državni svetnik z območja Maribora. Kdo bo zastopal lokalni interes, bo v Mariboru odločilo 38 elektorjev; kandidat za zmago potrebuje vsaj 20 glasov.

Skupina Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora, ki se je oblikovala na socialnem omrežju Facebook, za četrtek pred elektorskimi volitvami napoveduje nove proteste na Rotovškem trgu.

Izvor premoženja

Kangler je odgovarjal tudi na očitke, da naj bi bilo, kot je poročal Večer, med davčnim inšpekcijskim nadzorom njegove žene vprašljivih okoli 154 tisoč evrov premoženja, s katerim naj bi plačala stanovanje pod Pohorjem. Izvora premoženja naj ne bi znala pojasniti, zato ji je Durs naložil plačilo 57 tisoč evrov davka.

Denar tudi od kmetijstva

“Nekdo namenoma diskreditira mene in mojo ženo ter posreduje podatke z oznako davčna tajnost. Žena je podala pritožbo na ugotovitve, ki jo na drugi stopnji obravnava ministrstvo za finance,” je pojasnil Kangler ter dodal, da so vsi prilivi čisti. “Pri nadzoru niso upoštevali niti dediščine, ki sem jo dobil, niti tega, da se ukvarjam s kmetijstvom, ki tudi prinese nekaj denarja,” je dodal župan.

Na vprašanje, ali bi denar, za katerega lastnik ne zna pojasniti izvora, lahko zasegli, na Dursu odgovarjajo, da v postopkih “po petem odstavku 68. člena zakona o davčnem postopku” ugotovijo razliko med premoženjem in obdavčenimi dohodki ter od nenapovedanih dohodkov odmerijo dohodnino. Naši viri trdijo, da bi ji zaseg premoženja grozil, če bi tožilci zoper njo uvedli finančno preiskavo, seveda če ne bo mogla dokazati, da je premoženje pridobljeno zakonito.

Durs je od leta 2009 do konca letošnjega septembra odredil 165 davčnih nadzorov nad fizičnimi osebami in ugotovil za 23 milijonov dodatnih davčnih obveznosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:00 4. December 2012.

    Pa tista bala sena, je bila po Kangli vredna 10.000 € , kar potrjuje dejstvo , da v MB niso …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.