Ženske v Sloveniji zelo enakopravne

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ženske v Sloveniji za ista opravljena dela v povprečju "le" za 4,4 odstotka zaostajajo za svojimi moškimi kolegi, kar jih uvršča na visoko drugo mesto. Znotraj EU so razlike v povprečju precej višje, veliko sline pa morajo denimo med drugim pogoltniti ženske – v Avstriji.
Oglej si celoten članek

Kot ob današnjem evropskem dnevu enakega plačila ugotavlja Evropska komisija, ženske v EU v povprečju še vedno zaslužijo 16,4 odstotka manj kot moški. Lani je bila ta razlika še višja, 17,5-odstotna. Največje razlike med plačili žensk in moških za isto delo (več kot 25 odstotkov) imajo Estonija, Avstrija in Češka, najmanjše pa Poljska (1,9 odstotka) in Slovenija (4,4 odstotka).

Nadpovprečne razlike imajo tudi tako prominentne države, kot so Nizozemska, Finska in Nemčija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.