Ženske za prostitucijo vozili iz Ukrajine

Foto: EPA
Foto: EPA
Na območju policijskih uprav Nova Gorica, Koper in Kranj je ponoči potekala obsežna policijska akcija, v okviru katere je bila razkrinkana kriminalna združba, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi.
Oglej si celoten članek

Kriminalna  združba, ki je delovala na območju Nove Gorice, Kopra in Kranja je v Ukrajini novačila dekleta, jim organizirala prevoz v Slovenijo in jih nastanjala ter zaposlovala v nočnih lokalih. Oškodovanke so  bile  v nočnih lokalih izkoriščane za prostitucijo.

Policisti so v okviru te akcije ugotovili, da je omenjena združba, ki je skupaj izvršila najmanj 17 dejanj trgovine z ljudmi, oškodovala deset žensk iz Ukrajine, državljanko Dominikanske  Republike in Italijanko.

V  zaključni  akciji kriminalisti še danes opravljajo 15 hišnih preiskav na območjih PU  Koper, PU Nova Gorica in PU Kranj, v katerih sodeluje skupno okoli 120 kriminalistov  in  policistov.

Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo RS, trenutno sta pridržani dve osebi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:57 18. December 2015.

    Kakšna potrata,za vožnjo do in nazaj iz Ukrajine,medtem,ko perzijke same prihajajo do Dobove in Razkrižja?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.