Žerjav: Odpoved 500 mio evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ministrstva o posledicah referenduma na proračun. Drugič, z Žerjavovega resorja: zavestna odpoved sredstvom v višini 500 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Potem ko so včeraj posledice blokade proračuna napovedali na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvone Černač, so to danes storili še na ministrstvu za gospodarstvo, ki ga vodi Radovan Žerjav.

"Začetek postopkov za referendum pomeni zavestno odpoved evropskim sredstvom v vrednosti preko 500 milijonov evrov, glede na to, da je vlada pripravila številne izboljšave in poenostavitve z namenom povečanja črpanja evropskih sredstev za prihodnje leto," so sporočili z ministrstva. Kot napovedujejo, zaradi neuveljavitve zakona ne bo denarja za podjetništvo, konkurenčnost in internacionalizacijo, nerealiziranih bo okoli 1.200 zaposlitev.

Iz urada vlade za komuniciranje so v soboto sporočili, da bodo javnost v prihodnjih dneh obveščali o konkretnih posledicah neuveljavitve zakona po posameznih resorjih.

Kot že rečeno, so začeli s Černačevim resorjem:

1. Černač: Vozovnice bodo dražje
2. Žerjav: Zavestna odpoved 500 milijonom evrov

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 19:14 17. December 2012.

    da bi bil samo Janša bi zmagali...mislim v Kočevju jih je vsaj 500 skorupirancev ,ki samo privatizirajo to ali ono..v …

  • mph
    00:45 17. December 2012.

    Levo usmerjen res, in zelo ponosen na to. Sicer pa je vse bolje, kot biti domobranec, na kar si ti …

  • 19:01 16. December 2012.

    ker si bil rdečuh...zato...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.