Žerjav se že vozi z vinjeto

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Minister za promet Radovan Žerjav je iz rok prvega moža Darsa Tomislava Nemca prejel prvo vinjeto in jo prilepil na službeni avto ministrstva.
Oglej si celoten članek

"Vesel sem, da projekt teče,"
je dejal Radovan Žerjav . Kot je poudaril, pa je treba za nadaljnjo dobro vodenje projekta še veliko narediti. Žerjav je med potrebnimi deli za uspešno izvedbo celotnega projekta uvedbe vinjet izpostavil pripravo pravilnikov, opremljanje nadzornikov in urejanje cestninskih postaj.

 
 

Računamo, da bo za leto 2008 skupaj nabavljenih med tremi in štirimi milijoni vinjet.

Tomislav Nemec, DARS

 
Vinjete bodo prodajali Petrol, OMV Slovenija, Kompas MTS, Tobačna 3dva, Delo prodaja, Pošta Slovenije, AMZS in cestninske postaje, v Darsu pa ocenjujejo, da bo prodajnih mest več kot tisoč. V tujini bodo vinjete, tako pravi Tomislav Nemec , na prodaj na vseh večjih prodajnih mestih bencinskih servisov. Letos bo v prodaji samo polletna vinjeta, najkasneje do začetka decembra pa bo možen tudi nakup letne vinjete za prihodnje leto.

Dars bo v prvi fazi dostavil okoli 500.000 vinjet, v roku treh dni pride nova pošiljka, do prvega julija pa še ena s približno enim milijonom vinjet, je pojasnil Nemec. "Računamo, da bo za leto 2008 skupaj nabavljenih med tremi in štirimi milijoni vinjet," je pojasnil prvi mož Darsa. Trgovcem bodo vinjete dostavljene postopoma do 15. julija, pa so dopoldne povedali v Darsu.

Spomnimo, da je cena polletne vinjete 35 evrov, za letno pa bo treba odšteti 55 evrov. Vozniki motornih koles pa bodo morali za polletno vinjeto odšteti 17,50 evra in za letno 27,50 evra. Vinjete bodo letos zelene, prihodnje leto pa oranžne barve.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.