Zidar mora do četrtka prinesti potrdilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zidar mora do četrtka predložiti zdravniško potrdilo, v nasprotnem primeru ga bodo privedli.
Oglej si celoten članek

Danes se je nadaljevala obravnava v zadevi Čista lopata. Ker se je Ivan Zidar ni udeležil, mora sodišču do četrtka predložiti zdravniška potrdila o zdravstvenem stanju, drugače bo zoper njega odrejen prisilni privod na petkovo obravnavo na ljubljanskem okrožnem sodišču. Sodni senat je namreč na današnji obravnavi ugotovil, da do sedaj predložena potrdila o odsotnosti ne zadoščajo.

Zaslišanje prič

V nadaljevanju današnje obravnave so se sicer nadaljevala zaslišanja prič. Prva je pred sodni senat stopila Magda Zadnik, ki je bila v času javnega razpisa za izgradnjo letališkega stolpa na Brniku članica strokovne komisije na Kontroli zračnega prometa. Na zaslišanju je dejala, da njena vloga pri izbiri izvajalca za gradnjo stolpa "ni bila zelo pomembna". Dodala je, da je takratni direktor javnega podjetja Kontrola zračnega prometa imel "pomisleke pri pripravi pogodb".

Srečko Janša, ki je bil v času javnega razpisa za izgradnjo letališkega stolpa direktor Kontrole zračnega prometa, pa je na zaslišanju dejal, da se ne spomni, glede česa bi lahko imel pomisleke pri izbiri izvajalca in podizvajalcev. Potrdil je, da se je s člani razpisne komisije pogovarjal o izbiri podizvajalcev, vendar le "ker je nujno, da je delo kakovostno izvedeno". Ob tem je poudaril, da "nikoli ni prihajalo do pritiskov pri izbiri podizvajalcev". Kot je še povedal se je januarja 2008 sicer sestal z Zidarjem, vendar nista govorila glede gradnje stolpa.

Največ vprašanje sta tožilka in predsednica sodnega senata namenili direktorju sektorja za razvoj letališča na Aerodromu Ljubljana Stanislavu Bobnarju. Bobnara naj bi se, kot je razvidno iz prisluhov telefonskih pogovorov, z obdolženim Ivanom Demšarjem, ki je bil leta 2008 komercialni vodja projektov na SCT, pogovarjal, kako bi lahko "kontaktiral" člana strokovne komisije za izbiro najboljšega ponudnika Tomaža Žiberta. Bobnar je dejal, da je Demšarju le pomagal pri lažjem vzpostavljanju kontakta z Žibertom ter da sam od tega ni imel koristi.

Zaslišanje se bo nadaljevalo v petek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:16 21. Junij 2011.

    V četrtek zvečer bo pri dežurnem, stavim jurja.

  • 15:14 21. Junij 2011.

    Z zidarsko lopato po ...

  • IZ
    14:41 21. Junij 2011.

    Prav prijetno bo brati njegovo osmrtnico

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.