Zidar v Libiji sklenil milijardne posle

Foto: Žurnal24
Slovenski gradbeni velikan SCT je v zadnjih mesecih v Libiji sklenil za 1,154 milijarde evrov pogodb, obetajo pa si za dve milijardi evrov poslov.
Oglej si celoten članek

"Gre za posel stoletja," je povedal prvi mož SCT Ivan Zidar. Včeraj so podpisali zadnje pogodbe, vredne 824 milijonov evrov, in sicer za gradnjo dveh cest v skupni dolžini 270 kilometrov. SCT je pred tem že podpisal pogodbo za del projekta vrata Benghazija, vredno 330 milijonov evrov.

Obeta pa si tudi posle pri nadgradnji tega projekta v vrednosti 680 milijonov evrov in cesto Tobruk − Umsaad (203 milijone evrov). Pogodbe se bodo sicer podpisovale v drugi polovici leta.

Dela naj bi se začela kmalu, SCT pa potrebuje še bančne garancije, ki jih pričakuje v najkrajšem možnem času, je povedal Zidar. Gre za ogromen posel, h kateremu bo SCT povabil še druge slovenske gradbenike. Na teh projektih je posla za najmanj tri oz. štiri leta, mesečna realizacija pa glede na njihovo vrednost znaša 37 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.