Zidarja na predobravnavni narok ni bilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na ljubljanskem okrožnem sodišču bi danes moral potekati predobravnavni narok za nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja, vendar ga na sodišče ni bilo. Predobravnavni narok bo ponovno potekal tudi za Boruta Willenparta in Leonarda F. Peklarja.
Oglej si celoten članek

Zidarjev zagovornik Milan Krstić je na sodišču izpodbijal zbrane dokaze proti Zidarju. Pravi, da so prisluhi njegovim pogovorom nezakoniti.

Krivdo bosta lahko priznala tudi Willenpart in F. Peklar

Danes bosta imela možnost priznati krivdo tudi nekdanji direktor operativne izvedbe nizkih gradenj pri SCT Borut Willenpart in predsednik uprave družbe Socius Leonardo F. Peklar.

Obtoženi Alen Žagar, ki je bil zaposlen pri SCT Primorska, pa je s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde za zlorabo položaja ali pravic in sojenje se je na predobravnavnem naroku pred dvema tednoma zanj končalo. Poleg Žagarja sta se predobravnavnega naroka udeležila tudi Zidarjev namestnik pri SCT Aleksander Meze in Irena Zarnik, ki je bila v času sklepanja domnevno spornih pogodb zaposlena v družbi Socius. Oba sta krivdo zanikala.

Sumijo jih zlorabe položaja in ponarejanja listin

Obtoženim tožilstvo očita kaznivo dejanje zlorabe položaja ter ponarejanja listin. V letih 2003 in 2004 naj bi Meze in Zidar z domnevno spornimi posvetovalnimi posli pridobila veliko premoženjsko korist. Prav tako je bila obtožnica vložena zoper družbo Big Trading kot pravno osebo.

Willenpartov zagovornik Gorazd Fišer je še pred začetkom glavne obravnave zahteval izločitev vseh listin, ki so bile po njegovem mnenju pridobljene s kršenjem Mezetovih pravic. Meze je namreč dokumentacijo iz SCT posredoval na poziv policije, pri tem ni bil opozorjen, da se tudi njega preiskuje zaradi domnevno spornih poslov, je opozoril Fišer.

Fišer je nato zahteval še izločitev sodnice Alenke Gregorc Puc, saj ta po njegovem mnenju pri odločanju o ugovoru zoper obtožnico ni upoštevala dejstva, da dejanja, ki se očitajo Willenpartu, sploh niso kazniva. Državni tožilec Boštjan Jeglič pa je zavrnil očitke obrambe o neprimernem zbiranju dokaznega gradiva in pojasnil, da je bila zahteva po posredovanju pogodb naslovljena na SCT kot pravno osebo, na prošnjo pa je Meze sam odgovoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:49 5. November 2012.

    Dajte že enkrat nehat s to telenovelo. Vsak kurji tat v tej državi bo sedel več, kot pa tile, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.