Zidarjev zet izokrišča svoje pravice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zidarjev zet se prijavlja na razpise in prejema nadomestilo za brezposelne. Gre za sistemsko napako.
Oglej si celoten članek

Časnik Dnevnik je v uredništvo prejel odločbo zavoda za zaposlovanje, ki je Zidarjevemu zetu Renatu Strojku konec julija priznalo pravico do denarnega nadomestila za čas brezposelnosti.

Kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil Strojko eden od dveh zastopnikov podjetja SCT-Porr, ki se je letos kot podizvajalec prijavilo na tri državne razpise za gradnjo železnic: pri izvedbi pripravljalnih del za drugi tir proge Divača–Koper, modernizaciji obstoječe proge in nadgradnjo proge Pragersko–Ormož, piše Dnevnik.

Po podatkih ministrstva za promet podjetja niso izbrali na nobenem od razpisov.

Napaka v zakonu

Gre za sistemsko napako. Tako lahko nadomestilo za brezposelne osebe prejema tudi direktor podjetja. Nadomestilo pa bi lahko prejemal tudi, če bi bil Strojko lastnik SCT-Porr. To pa zato, ker dobiček družbe v zadnjem letu, preden je Strojko uradno izgubil službo, ni presegal zneska zajamčenega nadomestila plače. SCT-Porr je bil namreč uradno ustanovljen šele februarja letos.

Vendar pa v oči bode še en podatek. Država nadomestila odmerja ne glede na premoženje posameznika. Zidarjev zet si je pred kratkim omislil novega audija, hišo in nekaj zemljišča, še piše Dnevnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.