Žiga Turk tik pred volitvami izstopil iz SDS

Foto: Saša Despot Žiga Turk Foto: Žurnal24 Žiga Turk se je odzval na kritike brošure Slovenija danes, za katero so namenili
Izstopno izjavo je poslal s priporočeno pošto v soboto dopoldne.
Oglej si celoten članek

Žiga Turk je na twitterju potrdil, da je izstopil iz SDS. "Izstopno izjavo sem jim poslal s priporočeno pošto v soboto dopoldne," je navedel. Dodal je še, da bi bila pred soboto to predvolilna poteza in da infromacije ni dal on v javnost. 

Turk je sicer kot član SDS kandidiral na listi NSi, ki je na volitvah dobila en mandat, v evropski parlament gre le Ljudmila Novak. Turk je dobil 4942 preferenčnih glasov, kar je približno pol toliko kot Franc Kangler ali Lojze Peterle. 

Zakaj se je odločil za izstop iz SDS, ni pojasnil. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 23:06 27. Maj 2019.

    Žige Turka je škoda za SDS. Vseeno je on zelo aktiven intelektualec, ki rad razmislja s svojo glavo.

  • 18:39 27. Maj 2019.

    Je pa naiven, če misli, da bo Janša dvignil njegovo priporočeno pismo, saj nima dovolj velikega nabiralnika.

  • 17:24 27. Maj 2019.

    robip44 Nič hudega, kar naj gre. V SDS smo medtem, ko je Žiga Turk odstopil sprejeli 100 novih članov, matematično …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.